Sider

lørdag 28. august 2010

Bruka Postkasse

Endelig har jeg kommet meg til  og hengt opp postkassen jeg fant på loppis i sommer. Snublet over et loppis da vi var på ferie i sommer og der sto denne postkassen til den nette sum av 10 svenske kr! :)
Jeg var i ekstase! Jeg har hatt lyst på en slik leeeenge. Samboreren var rystet at jeg skulle kjøpe en postkasse på loppis! Jeg prøvde å forklarte at dette er jo ikke en hvilken som helst postkasse.. Dette er jo en postkasse fra Bruka! Han bare ristet på hodet og spurte om han skulle gå å legge den i bilen mens jeg kikket videre :)


Lekestuen har fått seg et strøk maling og nå har postkassen kommet opp. Jeg syns det ble så fint! Lille M har vært ute å kikket hver dag om hun har fått post! :)

I kveld skal vi å se Toy Story 3. Vi elsker de filmene så vi har høye forventinger! Det blir morsomt med familiekos, popcorn og han Woody!

Takk for alle de hyggelige kommentarene på kake innlegget. Den var slettes ikke vanskelig å lage! Tvert i mot så var den ganske enkel, så dere må bare prøve!

Ha en fin helg videre!

Bjørkely

tirsdag 24. august 2010

Bursdagskake

Da var både første og andre skoledag over og vel gjennomført. Jeg har vært heldig å fått en flott gjeng med elever og veldig greie foreldre.Jeg tror dette blir et flott jobb-år!

Jeg ville bare vise bursdagskaken til Lille M. Har jo egentlig ikke vist noe fra bursdagen hennes.  Jeg og mamma slo oss sammen om baking og dette ble resultatet. Spør om vi hadde en fornøyd liten jente!


Vi bakte en vanlig kakebunn i en rundform med hull i, satte en barbie dukke i midten  og pyntet med smørkrem. Jeg hadde sett mange slike kaker på nettet og det så jo ganske enkelt ut å lage den. Men det  var en liten utfordring med skjørtet ellers så gikk det veldig bra å lage den. Heldigvis hadde jeg mamma til å hjelpe meg, for jeg er ingen kakebaker. Men resultatet ble bra synes jeg!

Kom forresten over en artig kake side på nett, masse fine bilder og inspirasjon. Link til KAKEFESTEN
Dere må gå innom å sjekke galleriet... mange fine kaker!


Ha en fin kveld videre!
Bjørkely

søndag 22. august 2010

Skolestart og julegaver

Hei, hei!
I morgen braker det løs..skolestart! Jeg skal ta i mot 12 spente, små 1. klassinger med foreldre. Jeg har skikkelig sommerfugler i magen. Dette er andre gangen jeg tar imot 1.klassinger og det var nesten så jeg var mer spent denne gangen... selv om jeg har gjort det før. Kanskje det er fordi jeg kjenner mange av foreldrene i klassen. Kryss fingrene for meg!


Denne tavlen fant jeg i Oslo. Det var en blomsterbutikk som skulle legge ned og hadde opphørssalg.
Så jeg fikk den kjempe billig. Lille M har syntes det var morsomt å tegne på den, men den er litt liten.
Skal se om jeg får tak i en større tavle til Lille M.

Vet det er litt tidlig, men jeg har begynt med julegavene. Har handlet inn ett par og planlegger å hekle noen
av "små" gavene. Jeg har heklet disse ballerina tøflene i helgen og de blir nok å havne i en julegave.
Jeg kan vise dem fram for det for ingen av mottakerne leser bloggen min :)


Prikken over i`en: søte hjerteknapper.

Ønsk meg lykke til i morgen!
Hilsen
Bjørkely

torsdag 12. august 2010

Nam!

Jeg er i full gang med å planlegge min aller første store barnebursdag. Barnebursdag har vi hatt før , men da bare med 4-5 barn fra venninnekretsen. Lille M fyller 5 år og har begynt på sitt siste år i barnehagen. Så i år fikk hun be alle førskolebarna på avdelingen i tillegg. Kommer alle så blir de 12 stk, og det blir spennende! 


 
Min lille pie ville ha muffins i bursdagen og de har jeg baket allerede og fryst ned. Det som er gjort er gjort!
Her ser du noen av dem , men de skal få litt topping før de er klar forr festen. Jeg har etter min mening funnet verdens beste muffinsoppskrift... Her kommer den!

12 stk

250 g hvetemel
3 ts bakepulver
150 g sukker
3 ts vaniljesukker
1 egg
2 1/4 dl melk
75 g smeltet smør

Blande først alt det tørre, så at det våte og så blander du det våte med det tørre. Rør om.
Stek i ca. 20 min på 190 grader

Dette er grunnoppskriften, så kan du variere som du vil med det du har i. Min favoritt er med hvit sjokolade og saften av 1 sitron! Nam. Du kan også blande inn kokesjokolade, honning, blåbær ... ja det du liker best!
Her er det bare å være kreativ og prøve seg fram!

Over til bursdagen igjen... Tips angående leker, mat og drikke til bursdagen mottas med TAKK! :)

Hilsen
Bjørkely

tirsdag 10. august 2010

No`muffins

Finnes det noe bedre bakeverk på denne jorden som er bedre enn muffins??
Nei, jeg synes nå i alle fall ikke det. I det siste har jeg testet ut noen muffinsoppskrifter og funnet en knall god en. De blir så lufteige,lette og deilige.. nam!
 Min Lille M blir 5 år om en liten uke og hun har bestilt muffinser i lange baner, og det skal hun da få! Tenk at mamma sin lille jente er blitt så stor. Huff, vil ikke tenke på det!


Denne kjøkkenhånduken fant jeg på Rusta i Sverige. Var den ikke flott? Det var nok ikke denne oppskriften jeg har brukt, men den var nå fin til pynt. Både mamma og tante fikk en slik i feriegave fra oss.

Ferien er snart over for denne gang. Samboeren begynte på jobb på mandag og jeg skal begynne på tirsdag i den nye jobben min. Jeg er ganske spent og har nok litt kriblinger i magen,  og jeg gleder meg til kortere vei til jobben :)

Har dere enda ferie??

Hilsen
Bjørkely

onsdag 4. august 2010

Loppisfunn fra kjøkkenet

Det har ikke vært den beste vår og sommeren når det gjelder været, men når det gjelder kupp jeg har gjort på loppiser så er det en annen sak! Jeg fått tak i en del flotte saker og ting. De fleste har endt opp på kjøkkenet!

Disse flotte tallerkenene er den helt klart det jeg er mest fornøyd med.  Jeg vil så gjerne tro at de er gamle, men jeg er ikke så sikker på det. Men jeg vet at de er laget i England og heter Sutherland by Wood & Sons. Jeg forelsket meg i mønstret. Disse tre tallerkenene ble mine for den nette sum av 15 kr!
Det var bare tre, så de har fått seg oppheng og henger nå på kjøkkenveggen.


Dette har jeg nok vist før. Men denne fant jeg på brukt butikken. Helt ny var den!
Jeg har pyntet den med heklabånd og vaniljestang med bringebær fyll. Nam!

Sandkakeformer- boks, full av slitte sandkakeformer. De blir jeg kanksje å få bruk for
til jul ( i interiøret altså, jeg er ikke så flink til å bake)
 Boksen er så fin og veldig nostalgisk.

Denne boksen sto i kjøkkenskapet da vi flyttet inn. Det er en Earl Gray- teboks med britisk mønster. Den er veldig søt, og matcher de nye tallerkenene mine perfekt! :)


Bjørkely

mandag 2. august 2010

Kjøkkenkroken + før og etter

Kjøkkenkroken min har fått et nytt møbel. Den smale, lille sjenken passet perfekt under tallerkenhyllen min på kjøkkenet. Jeg kan ikke ha noe bredt der siden det er så nært døren. Men denne var perfekt!

Etter

Sjenken ble kjøpt på loppis i vår for 25 kr. Den har fått seg 3 strøk med maling og nå har den fått et nytt liv hjemme hos oss.


Nå rommer den alle kokebøkene mine, servietter, te  og annen pynt. I neste innlegg skal jeg vise alle loppis funnene mine som er på kjøkkenet. Det begynner å bli ganske mange nå etterhvert!

Før bildet


Bjørkely

søndag 1. august 2010

Create your sweet home...

Til den framtidige interiørbloggern eller designeren...

Jeg fant denne aktivitetsboken på lekebutikken for noen uker siden. Jeg var ute etter noe som, min lille jente på snart 5 år, skulle ha å holde på med på tog og fly da vi  vi skulle ut å reise. Denne var ulik alle de andre aktivitetsbøkene hun har fra før.


I Create your sweet home kan hun altså lage eller "designe" sine egne hus. Boken inneholder tomme hus med flere etasjer, former til å tegne møbler og klistremerker med folk og pynteting. Lille M elsket den og kastet seg over den og begynte å tegne.



Da hun var ferdig med møblene så var det bare å sette inn folkene som skulle bo der. Hun har til og med tegnet et bilde med blomster over sofaen . Dette var en morsom og annerledes aktivitetsbok. Morsomt for både store og små! Kanskje mamma også må prøve når Lille M har lagt seg ;)

Er med på Månedens tema ( Morsomme hverdag) på Foreldremanualen:  Klikk her for å se andre bidrag.

Bjørkely
Ps: Boken ble mye brukt på ferien vår og flyturen gikk fort takket være den!