Sider

onsdag 15. juni 2011

Bokstavinnlæring med Hama

Vår lille jente blir skolejente til høsten og om noen uker skal hun slutte i barnehagen. Det er spennende og vemodig på samme tid. Vi har vært på skolen og møtt fadder og lærer. Hun har  også fått den oransje 1.klasse sekken fra Trygg Trafikk, noe som var stor stas!
Alt dette med snart å skal bli skolejente har virkelig satt i sving bokstav- interessen hos vår Lille M. Noe som nok er naturlig for de fleste førskolebarn.
Vi har begynt å øve litt på bokstavene:


Hun har lenge vært opptatt av bokstavene og vi har kjøpt både spill og kort uten at det har vært det helt store. Ingenting har gjort susen som denne flotte formen fra Hama. Med den har vi sittet og perlet og øvd på bokstavenes navn og lyd i timesvis. Resultatet er noe barnet kan ta og føle på ,og kan
 samle opp til senere bruk.


De enkleste bokstavene å begynne med er I, S, L, O, A og E.
De er enkle å uttale og man kan pusle sammen mange enkle småord av dem.


Vi har holdt på med disse bokstavene en stund nå og nå har hun faktisk begynt å lese ulike små-ord. Spør om det er en stolt jente som leser det ene ordet etter det andre.Hama-perler og en slik form er gull verd og må være den perfekte gaven for et førskolebarn.
Begynn med de enkle bokstavene og bygg gjerne på med flere etterhvert!


Klem fra
Isabelle

2 kommentarer:

Janne sa...

Både pedagogiskt og fint!!!
Håper formen er bra og at du kan nyte sommeren:)

Klem, Janne

Anne sa...

Takk for en super ide! Med to førskolebarn i huset som elsker å leke med bokstaver, lyder og staving skal jeg jammen få tak i et par slike brett ;) God helg :)