Sider

søndag 25. januar 2009

Bøker fra 50-tallet

På skolen hvor jeg jobber har vi hatt gigant oppryddning i gamle bøker i forrige uke. Vi holdt på å drukne i gamle utdaterte bøker, så her skulle det ryddes og kastes. De som kjenner meg vet at jeg er ikke noe særlig for å kaste ting, jeg ser nytten i alt. Mamma kan fortelle gode historier om meg da jeg var liten da jeg samlet på alt fra viskelær og blyanter til steiner!


Jeg gikk selvsagt gjennom bunkene av bøker som skulle kastet og jeg fant jo selvsagt noen jeg så nytte i.

Dette er gamle geografi og sang bøker i fra 50- tallet. Slitte og godt brukte bøker i sine dager. Men de siste 20-30 årene har de vært plasert på hyllen. Det var noe særegent med dem og jeg forelsket meg litt i dem. Man kan vel ikke kaste slike skatter, eller kan man?

Dette er favoritten. Vi i verden, geografi bok om Eurpoa. Den kostet hele 7,50 kr i sin tid. (prisen står skrevet på). Ett flott gamelt bilde på permen som gjør den til en flott og dekorativ bok. Planen for disse bøkene er at de skal pynte opp kontoret mitt. Jeg tenkte jeg skulle henge opp en bilde list og sette dem på utstiling eller kanskje en tallerkenhylle...

Håper alle har hatt en flott helg!

3 kommentarer:

Christine Louise sa...

Kjempe fine bøker. Absolutt verdt å ha på utstilling. Hadde heller ikke hat hjerte til å kaste disse skattene :)
Ha en flott kveld videre.
Klem fra meg.

Torilpia sa...

Heisann!

Jeg er så enig med deg - slike gamle bøker er morsomme å ha. Fine å bla i for store og små. ville nok ha slått til på tilbudet jeg også .. :o)

Ha en flott dag - klemmer!!

Sologbolig sa...

Gamle bøker er ofte veldig fine og så har de en helt annen type tegninger/bilder enn dagens bøker. Har fått med meg noen bøker fra skolen eg også, når det har vert opprydning der. Ha ein fin dag !